Cepamo sēņu mērce

4 1
Cepamo sēņu mērce
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 1 kg cepamo sēņu (gailenes, baravikas, bekas)
  • 2 sīpoli
  • Skābais krējums pēc nepieciešamības
  • Sviests cepšanai
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

45 min.
  1. Senes notīra, sagriež vidējos gabalos un cep. Cep tik ilgi līdz iztvaiko viss liekais šķidrums
  2. Atsevišķā pannā apcep smalki sagrieztus sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno sēnēm.
  3. Visu papildina ar sāli un pipariem, iemaisa skābo krējumu. Skābā krējuma daudzums atkarīgs no pasu vēlmēm - ja mērci vēlas škidrāku - krējumu pievieno vairāk, ja tomēr akcents uz senēm - mazāk.
  4. Visu masu karsē, līdz mērce uzmet dažus burbuļus.
    Pasniez ar vārītiem kartupeļiem.

    Labu apetīti!
    Visu masu karsē, līdz mērce uzmet dažus burbuļus.
Pasniez a...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni