Pudiņš tiem, kam negaršo ķirbis

3 1

Sastāvdaļas

  • Kukulis baltmaizes
  • 250 - 300 g vārīta ķirbja biezeņa
  • 2 glāzes piena
  • 3 olas
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura
  • ¼ daļa tējkarotes malta muskatrieksta
  • ¼ daļa tējkarotes malta ingvera
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • Šķipsniņa maltu krustnagliņu
  • 1 tējkarote vaniļas vai ruma esences
  • 2 -3 ēdamkarotes sasmalcinātu Indijas riekstu
  • Eļļa cepamā trauka ieziešanai

Pagatavošana

45 min.
  1. Baltmaizi sagriež apmēram 2X2 cm lielos gabaliņos. Lielā bļodā samaisa visus pārējos produktus, izņemot riekstus. Sagatavotajā maisījumā pakāpeniski iegremdē baltmaizi, ļaujot gabaliņiem pilnībā uzsūkt šķidrumu. Ar eļļu iesmērē cepamtrauku, izklāj tajā izmērcēto baltmaizi un pārber pāri sasmalcinātos riekstus. Cep cepeškrāsnī 220 C 45 minūtes.
  2. Var ēst ar dažādām mērcēm, pienu vai vienu pašu.
  3. Garšos arī tiem, kam parasti "ķirbis riebjas", jo ķirbja garšu gandrīz nejūt un uz tā klātbūtni norāda tikai pudiņa zeltainā krāsa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti