Rudzu maizes pudiņš

4 1

Sastāvdaļas

  • 0.5 kg labas rupjmaizes, 0,5 kg notīrītu ābolu, 100 g cukura, 1 ēd. k. kanēļa, 100 g sviesta

Pagatavošana

1 min.
  1. Formu ieziež ar sviestu un centimetru biezā kārtā ieber sarīvētu maizi ( vēlams sacietējušu ), pārlaista ar izkausētu sviestu un pārsedz ar plānās šķēlītēs sagrieztu ābolu kārtu. ābolus pārkaisa ar cukura un kanēļa maisījumu. Nākamo maizes kārtu atkal pārlaista ar izkausētu sviestu. Kad visa maize un āboli izlietoti, pudiņu liek cepeškrāsnī un cep, līdz parādās zeltaini brūna garoziņa. Atdzisušu sagriež un rotā ar saputotu krējumu.

Komentāri

elzix 2011. gada 22. jūnijs 22:52
Domāju, ka sviestu var likt arī nedaudz vairāk, jo sviests labāk saturēs masu kopā. Kopumā - ļoti labi garšo ne tikai ar krējumu, bet arī ar vaniļas saldējumu. Ja garšo rupjmaizes kārtojums, šis būs ļoti labs saldais :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize