Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Risoto ar baravikām

2007. gada 9. maijs
Foto: Depositphotos.com
Tas aromāts un piesātinātā garša apburs ikvienu sēņu mīļotāju.
Pagatavošana
45 min
1. Sēnes nomazgā, nosusina, sagriež šķēlītēs. Sasmalcina kumšķīti pētersīļu, ķiploka daiviņu un sīpolu. Skaidiņās sarīvē selerijas sakni.
Foto: Depositphotos.com
2. Katlā ielej eļļu, sakarsē, tajā liek cepties selerijas sakni + sīpolu, kamēr tie sāk smaržot. Pievieno sēnes, pētersīļus un ķiploku. Cep uz palielas liesmas 5 minūtes.
3. Tad pievieno rīsus un cep 1 minūti, kamēr tie paliek caurspīdīgi. Pa daļām pievieno buljonu un ik pa laikam maisa, lai buljons sasūcas rīsos. Nākošo buljona "šļuku" lej klāt, kad iepriekšējā gandrīz uzsūkusies. Un tā ~15 minūtes, kamēr rīsi mīksti un viss buljons pārvērties biezā mērcē.
4. Pirms pašām gatavošanas beigām, pievieno sarīvētu sieru, piparus un sāli (ja ir vēlēšanās. Man parasti pietiek ar sāli no buljona un siera) un kārtīgi samaisa.
Pasniedzot var izmantot kādu apceptu sēni, vēl sieru un svaigu pētersīļa lapiņu.

Labu apetīti!
Foto: Anna Ancāne
Uz augšu