Rissoto ar sēnēm

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 150 g sēnes (vislabāk baravikas, bet var izmantot arī šampinjonus vai citas cepamsēnes)
  • 160 g rīsu (vislabāk izmantot speciāli risotto paredzētos, mazos, apaļīgos)
  • Pētersīļi
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 l dārzeņu buljons (ja negribas vārīt, var izmantot kubiciņus)
  • 2 ēd.k . extra virgin olīveļļa
  • ½ nelielas selerijas saknes
  • ½ vidēja burkāna
  • 1 neliels sīpols
  • 20 g parmesan siera
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

35 min.
  1. Sēnes nomazgā, nosusina, sagriež šķēlītēs. Sasmalcina kumšķīti pētersīļu, ķiploka daiviņu un sīpolu. Skaidiņās sarīvē burkānu un selerijas sakni.
  2. Katlā ielej eļļu, sakarsē, tajā liek cepties burkānus + selerijas sakni + sīpolu, kamēr tie sāk smaržot. Pievieno sēnes, pētersīļus un ķiploku. Cep uz palielas liesmas 5min.
  3. Tad pievieno rīsus un cep 1min, kamēr tie paliek caurspīdīgi. Pa daļām pievieno buljonu un ik pa laikam maisa, lai buljons sasūcas rīsos. Nākošo buljona "Šļuku" lej klāt, kad iepriekšējā gandrīz uzsūkusies. Un tā ~15min, kamēr rīsi mīksti un viss buljons pārvērties biezā mērcē.
  4. Pirms pašām gatavošnas beigām, pievieno sarīvētu parmesan sieru, piparus un sāli (ja ir vēlēšanās. Man parasti pietiek ar sāli no buljona un siera) un kārtīgi samaisa.
  5. Pasniedz pārkaistītu ar pētersīļiem!
  6. Lai labi garšo...

Komentāri

Laura 2016. gada 29. aprīlis 17:02
Garšo ļoti labi!!! Un pagatavot ar bija diezgan viegli :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni