Torte "saule"

4 1

Sastāvdaļas

  • 4 -5 palieli apelsīni
  • 500 g biezpiena
  • 200 ml saldā krējuma
  • 20 g želatīna
  • 100 ml cukura
  • 2 tk vaniljas cukura
  • 250 g cepumu
  • Marmelāde
  • Liķieris vai sīrups

Pagatavošana

1 min.
  1. Nomizot apelsīnus un sagriezt tos 0,5 centimetru biezos ritentiņos. Izklāt ar tiem palielas bļodas pamatu. Želatīnu sajaukt ar nedaudz aplesīnu sulas, kas izspiesta no apelsīna, un atstāt 10 minūtes, lai uzbriest. Tad trauku ar uzbriedinātu želatīnu ielikt citā traukā ar karstu ūdeni, līdz želatīns izšķīdis. Biezpienu saputot ar cukuru un vanilīna cukuru, pieviento tam izšķīdināto želatīnu, drupinātus cepumus, apelsīnu gabaliņus, ja ir vēlēšanās, tad arī marmelādi. Tad pievienot saputotu krējumu. Nedaudz želatīna uzpilināt apelsīnu ritentiņiem, pēc tam traukā ieliet sagatavoto biezpiena masu. Virsū likt liķierī vai sīrupā samērcētus cepumus. Tad torti atstāt uz vismaz 4 stundām ledusskapī. Pirms likt galdā, izgāzt to uz tortes pamatnes.
  2. Sanāk 8 palieli, sātīgi gabali, mazākos gabalos sagriezt ir grūti.
  3. Avots: Mans virtuves kalendārs :)

Komentāri

Rasma 2012. gada 5. decembris 18:21
Torte "saule" - ļoti garda un viegli pagatavojama. Lai varētu sagriezt mazākos gabaliņos apelsīna šķēles , pirms novietošanas uz formas, pārgriezu uz pusēm un novietoju ar griezuma vietu perpendikulāri formas malai. Sadalot torti gabalos izgriež vidū apli, kuru var sadalīt 4 gabaliņos. Tādā veidā iegūstam 20 nelielus gabaliņus.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti