Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Desu un lēcu sautējums

2007. gada 19. aprīlis
Foto: Marina Pitiļeviča
Pagatavošana
1 min
1. Lēcas un lauru lapas liek katlā ,uzlej aukstu ūdeni un uzvāra,katlam uzliek vāku un vāra uz lēnas uguns apmēram 30 min,līdz lēcas gandrīz mīkstas.Lēcas notecina.
2. Lielā katlā uzkarsē eļļu,ieber sīpolus un ,laiku pa laikam apmaisot,cep uz lēnas uguns,līdz sīpoli kļūst mīksti.
3. Ieber kartupeļus,selerijas,burkānus un sautē apmēram 10 min ,līdz sīpoli kļuvuši brūni,bet pārējie dārzeņi -mīksti.Ar caurumotu karoti dārzeņus izņem no katla un liek sāņus.
4. Katlā iekaisa miltus un maisot karsē 1 min .Katlu noņem no uguns un pakāpeniski piejauc buljonu.Pastāvīgi maisot ,uzvāra un turpina vārīt uz lēnas uguns 2-3 min ,līdz mērce sabiezē.
5. Mērcei pievieno lēcas,dārzeņus,pētersīļus un salviju.Pieber sāli un piparus,kārtīgi samaisa un pārliek lielā karstumizsturīgā sautējamā katlā.
6. Uz maisījuma virsas kārto desiņas.Katlu liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 190 grādos temeratūrā un cep aptuveni 30 min ,līdz desiņas apbrūnē un izkarsējas.Sautējumu pirms pasniegšanas grezno ar sakapātiem pētersīļiem.
Uz augšu