Desu un lēcu sautējums

3 1

Sastāvdaļas

  • 300 g brūno vai zaļo Pijas lēcu
  • 2 lauru lapas
  • 2 ēdamk. saulespuķu eļļas
  • 2 lieli sīpoli,sagriezti gabaliņos
  • 1 liels kartupelis,sagriezts gabaliņos
  • 1 selērijas kāts,sagriezts kubiņos
  • 1 burkāns sagriezts kubiņos
  • 2 nogatavojušies tomāti,sagriezti kubiņos
  • 2 ēdamk. miltu
  • 250 ml vistas vai dārzeņa buljona
  • 2 -3 ēdamk. sakapātu pētersīļu
  • 1 ēdamk. sakapātas svaigas salvijas vai ½ ēdamk. kaltētas salvijas
  • Sļs un melnie pipari
  • 500 g cūkgaļas desu ar garšaugiem
  • Sakapāti pētersīļi greznošanai

Pagatavošana

1 min.
  1. Lēcas un lauru lapas liek katlā ,uzlej aukstu ūdeni un uzvāra,katlam uzliek vāku un vāra uz lēnas uguns apmēram 30 min,līdz lēcas gandrīz mīkstas.Lēcas notecina.
  2. Lielā katlā uzkarsē eļļu,ieber sīpolus un ,laiku pa laikam apmaisot,cep uz lēnas uguns,līdz sīpoli kļūst mīksti.
  3. Ieber kartupeļus,selerijas,burkānus un sautē apmēram 10 min ,līdz sīpoli kļuvuši brūni,bet pārējie dārzeņi -mīksti.Ar caurumotu karoti dārzeņus izņem no katla un liek sāņus.
  4. Katlā iekaisa miltus un maisot karsē 1 min .Katlu noņem no uguns un pakāpeniski piejauc buljonu.Pastāvīgi maisot ,uzvāra un turpina vārīt uz lēnas uguns 2-3 min ,līdz mērce sabiezē.
  5. Mērcei pievieno lēcas,dārzeņus,pētersīļus un salviju.Pieber sāli un piparus,kārtīgi samaisa un pārliek lielā karstumizsturīgā sautējamā katlā.
  6. Uz maisījuma virsas kārto desiņas.Katlu liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 190 grādos temeratūrā un cep aptuveni 30 min ,līdz desiņas apbrūnē un izkarsējas.Sautējumu pirms pasniegšanas grezno ar sakapātiem pētersīļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni