Kulibjaks

2007. gada 19. aprīlis
Foto: Marina Pitiļeviča
Pagatavošana
60 min
1. Rīsus vāra verdošā sālsūdenī apmēram 12 min ,līdz tie kļūst nedaudz mīksti.
2. Tikmēr katliņā izkausē sviestu ,ieber sīpolus un karsē uz ļoti lēnas uguns apmēram 10 min,līdz tie kļūst mīksti ,bet nemaina krāsu.Pieber tomātus un karsē 15 min .Noliek atdzesēt.
3. Rīsus kārtīgi nosusina un sajauc ar sīpolu un tomātu maisījumu,gabaliņos sadalīto lasi,pētersīļiem un citrona miziņu un sulu.Pieber sāli un piparus.
4. 425 g kārtainās mīklas izveltnē taisnstūrī (28 x 40 cm).
5. Taisnstūra vidū klāj laša maisījumu,atstāj brīvas 7 cm platas malas ,tās apspiež ar sakultu olu.Satin un dekorē ar kulibjaku.
6. KĀ SATĪT UN DEKORĒT KULIBJAKU.
7. Mīklas īsākās malas saloka virs laša pildījuma.Salocītās mīklas virsmu apspiež ar sakulto olu.
8. Mīklas garākās malas saloka virs pildījuma,veidojot iegarenu sainīti.To apgriež otrādi un liek uz viegli ietaukotas cepamās plāts.Mīklu viscaur apspiež ar sakultu olu.
9. Uz mīklas virsmas izdara 2 dekoratīvus iegrieziemus.Atlikušo mīklu izveltnē 5 x 30cm lielā gabalā,to apgriež un sadala 3 vienādās strēmelēs.Galus sapiež kopā un veido pīnīti,to ieklāj sainīša vidū un glāzē ar sakultu olu.
10. Kulibjaku liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep 220 grādos teperatūrā 30-45 min ,līdz tas kļūst zeltains.
11. Kulibjaku pārliek uz sasildītā šķīvja un griezumu vietās lej kausētu sviestu un citrona sulu.Pasniedz sagrieztu biezās šķēlēs,grezno ar savītiem citrona gabaliņiem un ūdenskresēm.
Uz augšu