Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Liellopu gaļa austeru mērcē

2007. gada 11. aprīlis
Foto: Elīna Rudzite
Pagatavošana
20 min
1. Liellopa gaļu sagriež plānās šķēlītēs, apmēram 0,5cm vai plānākās pretēji stiegrojumam. Fileju saliek bļodā, pārlej ar sojas mērci un pārkaisa ar pipariem. Sagriež sīpolus palielos gabalos, saspiež ķiplociņus un ingveru. To samaisa kopā un pieliek klāt gaļai. Atstāj uz 10 minūtēm.
2. Uzkarsē pannu un visu apsautē (ar pannas vāku) uz lēnas uguns, lai liellops pārāk nesaraujās un nepaliek sīksts. Kad gaļa gandrīz gatava, pielej klāt austermērci un liek pasautēties (uzliekot vāku), tad pielej klāt ūdeni, sautē līdz gaļa pilnībā gatava. Pasniedz ar rīsiem un dārzenīšiem. Dārzenīšus var apcept, vārīt vai pasniegt svaigus, gaumes lieta. Iesaku rīsus vārīt klāt pievienojot dārzeņu buljonu, lai aromātiskāk.
3. Labu apetīti.
Uz augšu