Sākums > Receptes > Deserti

Saldās sniega pikas

2007. gada 8. aprīlis
Foto: Solveiga
Pagatavošana
1 min
1. Izspiež sulu no citrona. Želantīnu aplej ar 100 ml ūdens. Pagaida līdz uzbriest un tad pielej vēl glāzi tikko uzvārīta ūdens. Kārtīgi izmaisa, līdz želantīns pilnībā izkusis. Pieber cukuru un pielej citrona sulu. Atdzesē un ieliek ledusskapī. Kad želeja sāk biezēt, to izmaisa un ar mikseri kārtigi kuļ 2 minūtes. Pievieno olu baltumus un atkal kuļ tik ilgi, kamēr izveidojas stingras putas. Atkal liek ledusskapī un gaida, līdz saldais pilnībā saželē.
2. Kad liek galdā, var ar saldējuma karoti izveidot bumbas. Var ēst ar augļiem vai ogu mērci.
Uz augšu