Sātīga gaļas zupa

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg liellopu gaļas(plecu,stilba vai krūšu gab.) ar kaulu
  • 3 -4l ūdens
  • 1 -1½tējk. sāls uz 1l ūdens
  • 15 veseli aromātiskie vai baltie pipari
  • 1 kg kartupeļi
  • 300 g sakņu selerija
  • 2 -4 pastinaki
  • 5 -6 burkāni
  • 3 puravi
  • ¼-½ kāpostgalvas
  • 2 saišķīši pētersīļu

Pagatavošana

1 min.
  1. Gāļu liek verdošā sālsūdenī.Pievieno aromātiskos vai baltos piparus.Uzkarsē.Noņem putas.
  2. Gaļu vāra 1,5-2 stundas.
  3. Dārzeņus nomizo.Puravu un kāpostu notīra.
  4. Kartupeļus sagriež daiviņās,selerijas un pastinakus-kubiņos.Burkānus sagriež gareniski un pēc tam šķērsām.Visu liek katlā.
  5. Dārzeņiem jāvārās 20-30 minūtes,lai tie kļūtu mīksti,taču nesašķītu.
  6. Puravu sagriež gabalos,kāpostu-sloksnītēs.Pievieno zupai,kad līdz vārīšanās beigām atlikušas apmēram 15 minūtes.
  7. Gaļu izņem no katla un sagriež porciju gabalos,liek atpakaļ katlā.Bagātīgi pārkaisa ar pētersīļiem.
  8. Zupu pasniedz ar rupjmaizi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas