Tiramisu

2007. gada 6. aprīlis
Foto: cherry
Kad deserta traukā satiekas cepumi "dāmu pirkstiņi", krēmīgs siera krēms, stipra kafija un kakao, ir skaidrs, ka esam solīti tuvāk Itālijai, jo būs iespēja baudīt fantastisku desertu jeb tiramisu.
Pagatavošana
50 min
1. Vismaz 8 min. puto olas dzeltenumus ar cukuru. Masai pielej ½ Amaretto liķiera.
Foto: cherry
2. Mascarpone sieru sākumā iemaisa klāt olām ar cukuru, pēc tam, ja veidojas kunkuļi, saputo ar putukrējumu (15 min.).
Foto: cherry
3. Porcelāna vai kāda cita, piemēram, stikla trauka pamatni izklāj ar biskvīta loksnēm. Apslaka ar 1 tasi espresso kafijas un ķiršu degvīnu.
Foto: cherry
4. Tad pusi no sajauktās masas liek virsū.
5. Virs tā atkal kārto biskvītu un aplej ar atlikušo espresso un atlikušo Amaretto liķieri.
Foto: cherry
6. Tad atkal virsū liek krēma kārtu, izlīdzina un pārkaisa ar kakao kārtu.
Foto: cherry
7. Pēc tam tur leduskapī ap 6 stundām, ideālā variantā atstāj uz nakti.
Foto: cherry
8. Lai labi garšo!
Foto: cherry
Uz augšu