Tiramisu (īstais)

5 1

Sastāvdaļas

  • 200 g cukura
  • 4 olas dzeltenumi
  • 40 ml Amaretto liķiera
  • 500 g Mascarpone siera
  • 250 g garenu biskvīta lokšņu - dāmu pirkstiņi
  • 2 tasītes espresso kafijas
  • 20 ml ķiršu degvīna (var arī kādu pēc smaržas patīkamu konjaku vai ko citu)
  • 2 ēd. k. tumšā kakao - apkaisīšanai

Pagatavošana

50 min.
  1. Vismaz 8 min. puto olas dzeltenumus ar cukuru. Masai pielej ½ Amaretto liķiera.
    Vismaz 8 min. puto olas dzeltenumus ar cukuru. Masai pielej...
  2. Mascarpone sieru sākumā iemaisa klāt olām ar cukuru, pēc tam, ja veidojas kunkuļi, saputo ar putukrējumu (15 min.).
    Mascarpone sieru sākumā iemaisa klāt olām ar cukuru, pēc tam...
  3. Porcelāna vai kāda cita, piemēram, stikla trauka pamatni izklāj ar biskvīta loksnēm. Apslaka ar 1 tasi espresso kafijas un ķiršu degvīnu.
    Porcelāna vai kāda cita, piemēram, stikla trauka pamatni izk...
  4. Tad, iepriekš sajaukto masu (pusi),
  5. uzlej biskvītam virsū.
  6. Virs tā atkal kārto biskvītu un aplej ar atlikušo espresso un atlikušo Amaretto liķieri.
    Virs tā atkal kārto biskvītu un aplej ar atlikušo espresso u...
  7. Tad atkal virsū liek krēma kārtu, izlīdzina un pārkaisa ar kakao kārtu.
    Tad atkal virsū liek krēma kārtu, izlīdzina un pārkaisa ar k...
  8. Pēc tam tur leduskapī ap 6 stundām, ideālā variantā atstāj uz nakti.
    Pēc tam tur leduskapī ap 6 stundām, ideālā variantā atstāj u...
  9. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Lita 2016. gada 25. oktobris 14:17
Man sanāca mīksts un nemaz nepatika, ēdu kā saldo ar ķiseli skābenu klāt.
A 2016. gada 22. februāris 18:27
Olu dzeltenumi ar cukuru jākuļ karstā ūdens peldē. Tad sanāk tāds biezs un maigu garšu.
Megija 2013. gada 25. decembris 11:46
Es arī uztaisīju, bija ļoti labs un visu laiku pieturos pie šīs receptes.
Ar alkohola daudzumu var variēt, tas kūkas garšu nepadarīs sliktāku ;)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti