Sākums > Receptes > Salāti

Svaigu dārzeņu salāti ar mājas sieru (4 porcijas)

2007. gada 2. aprīlis
Foto: Evita Andrejeva
Pagatavošana
1 min
1. Nomazgātas un notīrītas saknes sarīvē skaidiņās. Lai mazinātu rutku sīvumu, pēc sarīvēšanas tos ieliek traukā ar vāciņu, pārkaisa ar cukuru, uzliek vāku, sakrata un ļauj pastāvēt 30 minūtes. Paprikai izņem sēklotni un sagriež daiviņās.
2. Atsevišķā traucinā pagatavo mērci no Ķiploku mērces, zaļumiem, citronu sulas, medus, pievienojot nedaudz sāls. Tāpat atsevišķā trauciņā sajauc skaidiņās rīvētus burkānus ar mājas sieru. Kad tas paveiks, gar lēzena trauka malām liek burkānus ar mājas sieru, bet trauka vidū liek ar mērci sajauktus rutkus, pētersīļu saknes, seleriju saknes.
3. Noslēgumā salātus pārklāj ar paprikas daiviņām, kāļiem un zaļumiem.
Uz augšu