Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pelēkie zirņi a la carbonara

2007. gada 16. marts
Foto: Nelda Ceriņa
Pagatavošana
40 min
1. Izmērcē zirņus. Jo ilgāk mērcēs, jo mazāk jāvāra.
Foto: Nelda Ceriņa
2. Izvāra, iepriekš izmērcētus, pelēkos zirņus.
Foto: Nelda Ceriņa
3. Sagriež sīpolus un apcep. pievieno sagrieztu bekonu un to visu mazliet pasautē.
Foto: Nelda Ceriņa
4. Tad sīpoliem un bekonam pievieno saldo krējumu un pelēkos zirņus. Lai zirņi nepiedegtu, pannas saturu nepārtraukti maisa un ļauj satēties līdz saldais krējums sarec. Īsu brīdi pirms ēdiena noņemšanas no uguns pievieno olas dzeltenumu. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar svaigi sarīvētu sieru.

Lai labi garšo!
Foto: Nelda Ceriņa
Uz augšu