Gaisīgā ābolkūka

4 1

Sastāvdaļas

  • 150 gr cukura
  • 90 gr míksta sviesta
  • 3 olas
  • 150 gr kviešu miltu
  • 2 tējk.cepamā pulvera
  • 1 maza citrona sula un sarīvēta miziņa
  • 3 āboli sazgriezti smalkos gabaliņos
  • 1 tējk.kanēļa sajaukta ar 2 ēd.kar.cukura
  • 50 gr rupji samaltu lazdu riekstu vai mandeļu

Pagatavošana

30 min.
  1. Saputo cukuru ar sviestu labi kopā.
  2. Pamazām pievieno olas un turpina putot.
  3. Tad iesija miltus un cepampulveri.Pievieno citrona miziņu un sulu, visu samaisa.
  4. Iemaisa mīklā sagrieztos abolus.
  5. Kūkas formā ieklāj cepamo papīru un ielej mīklu tajā.
  6. Pārkaisa ar kanēļa- cukura maisījumu un samaltajiem riekstiem.
  7. Liek cepties uzkarsētā 180C cepeškrāsnī 25-30 minūtes.
  8. Gatavību var parbaudīt ar pirkstu paspiežot ābolkūku, tai jābūt pastingrai.

Komentāri

Ilona 2011. gada 17. maijs 00:16
Ljoti garshiigi! Man gan liekas, ka tie rieksti vai mandeles pa virsu piedod tieshi veelamo efektu. Kraukshkiiga virsinja!
Mellene 2010. gada 24. oktobris 20:09
Patīkama, mājās ceptas kūkas sajūta. Viegli pagatavot, un sanāca labi arī bez cepampapīra un citrona vai laima (vienkārši nebija).
Kido 2010. gada 21. septembris 15:39
Baig labaa! Citrons piedod interesanto garshu un kopaa ar aabolu super. Jaapameegjina buus ar laimu, kaa Gunde iesaka. Rieksti pa virsu vareetu arii nebuut, bet nu par cik kaut kam ir jaabuut, tad ir ok :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji. Spied šeit, lai autorizētos.

Konditoreja un maize

Jaunākās receptes