Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Kanēļa rullīši ar glazūru

2007. gada 28. februāris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
20 min
1. Ieslēdz cepeškrāsni uz 180°C.
2. Vispirms sajauc sausās sastāvdaļas - miltus, cepamo pulveri, sāli, sodu, raugu. Tad pievieno sojas pienu (30°C) un eļļu. Visu labi samaisa, līdz izveidojas lipīga mīkla.
3. Izkausē margarīnu un atsevišķā trauciņā sajauc kanēli un cukuru.
4. Mīklu sadala divās daļās. Izrullē 10 x 20c m taisnstūri. Ja mīkla līp, nedaudz apkaisa ar miltiem. Mīlklu pārklāj ar pusi izkausētā margarīna, atstājot nenoziestus 2 cm no garākās malas, un apkaisa ar pusi no cukura/kanēļa maisījuma.
5. Gareniski sarullē un sagriež ~2 cm platos gabaliņos. Kārto uz cepešpannas, kas noklāta ar cepamo papīru. To pašu atkārto ar pārejo mīklu.
6. Cep 9-12 minūtes.

7. Glazūrai: pūdercukuru sajauc ar vaniļu un 1 ēd. k. sojas piena. Pārklāj rullīšus uzreiz pēc izņemšanas no cepeškrāsns.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu