Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkas kājiņas ar skābētiem kāpostiem (4 personām)

2007. gada 28. februāris
Foto: Juris Štokmanis
Pagatavošana
1 min
1. Nomazgā un ar suku noberž cūkas kājiņas, noskalo, apakšējā virsmā gareniski iegriež, sākot no pirkstiem- visā garumā.
2. Nomizo ābolus un atbrīvo no serdes, sagriež daivās.
3. Sagriež sīpolus gredzenos.
4. Ņem lielu čuguna katlu ar vāku (pīļpannu), vispirms ieliek kājiņas, virs tām sīpolus, uzber sāli, piparus, lauru lapas. Tad uzliek ābolus, skābos kāpostus, uzkaisa cukuru, uzlej ūdeni, lai kāposti būtu nedaudz pārsegti, uzliek vāku.
5. Liek cepeškrāsnī un mērenā karstumā sautē 4 stundas.
6. Izņem no cepeškrāsns, izņem laukā kājiņas, novieto uz paplātes, izņem lielākos kaulus, atstāj apsegtu ar vāku siltumā.
7. Kāpostiem pārlej saldo krējumu, izmaisa un vēl 10 minūtes pasautē zem vāka. Liek galdā. Piedevās vārīti kartupeļi .
8. P.S. Vislabāk šis ēdiens padodas, ja to gatavo malkas apkures krāsnī : pilnīgi izkurinātā krāsnī atbīda ogles, novieto uz klona pīļpannu, atstāj uz visu nakti (12 stundām). Nākošajā dienā viss ir ideāli izsautēts.
Uz augšu