Siera kukulīši

4 1

Sastāvdaļas

  • 500 ml ūdens
  • 2 tējk.sāls
  • 2 ēd.kar.medus
  • 100 gr sviesta
  • 300 ml biojogurta(bez augļu piedevām)
  • 50 gr rauga
  • 300 g kliju miltu
  • 750 g kviešu miltu
  • 1 sakulta ola apsmērēšanai
  • 100 g rīvēta siera(var but Holandes vai Krievijas), bet ideāli, ja Ementāles

Pagatavošana

120 min.
  1. 20-24gab.
  2. Lielā bļodā atšķaida 1/3 karstu ūdeni, kura izkausēts sviests ar 2/3 vēsu ūdeni, pievieno sāli,medu, jogurtu, raugu un visu rūpīgi izmaisa lidz raugs izšķidis.
  3. Tad pievieno kliju un kviešu miltus un visu pamatīgi samīca kādas 5-8 minūtes, jeb līdz mikla lec no bļodas malam nost. Maizes mīklai patīk ka viņu mīca, jo tad maize ir mīksta un gaisiga!
  4. Tad liek istabas temperatūrā uzrūgt 1 stundu līdz mīklas apjoms dubultojies.
  5. Pēc stundas mīklu atspiež atpakaļ trauka un veido aptuveni 10cm diametrā bumbinas, kuras liek uz miltiem apkaisītas cepamās plātnes ar aptuveni 4 cm atstarpi, jo mīkla cepjot vēl izpletīsies.
  6. Atstāj vel uzrūgt uz 20 min., tad apziež ar olu un pa virsu uzliek nedaudz sarīvēta siera.
  7. Cep uzkarsētā lidz 210C cepeskrāsni(bez konvekcijas režima)15-17 min.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti