Siera kukulīši

2007. gada 28. februāris
Foto: Dēlia Gardēde
Pagatavošana
120 min
1. 20-24gab.
2. Lielā bļodā atšķaida 1/3 karstu ūdeni, kura izkausēts sviests ar 2/3 vēsu ūdeni, pievieno sāli,medu, jogurtu, raugu un visu rūpīgi izmaisa lidz raugs izšķidis.
3. Tad pievieno kliju un kviešu miltus un visu pamatīgi samīca kādas 5-8 minūtes, jeb līdz mikla lec no bļodas malam nost. Maizes mīklai patīk ka viņu mīca, jo tad maize ir mīksta un gaisiga!
4. Tad liek istabas temperatūrā uzrūgt 1 stundu līdz mīklas apjoms dubultojies.
5. Pēc stundas mīklu atspiež atpakaļ trauka un veido aptuveni 10cm diametrā bumbinas, kuras liek uz miltiem apkaisītas cepamās plātnes ar aptuveni 4 cm atstarpi, jo mīkla cepjot vēl izpletīsies.
6. Atstāj vel uzrūgt uz 20 min., tad apziež ar olu un pa virsu uzliek nedaudz sarīvēta siera.
7. Cep uzkarsētā lidz 210C cepeskrāsni(bez konvekcijas režima)15-17 min.
Uz augšu