Kurzemes skābputra

2007. gada 26. februāris
Foto: Juris Štokmanis
Pagatavošana
2 min
1. Šo ēdienu gatavo vasarā - karstā laikā tas ir spēcinošs pamatēdiens un dzēriens vienlaikus. Kā viena putra izēsta, gatavo nākošo.
2. Pienu ielej platā traukā pārsedz ar vāku un atstāj uz 1 diennakti siltumā, lai sarec rūgušpienā.
3. Ūdeni uzvāra, ieber putraimus, palaikam pamaisot māra mīkstus, noņem katlu no uguns. Sāli neliek !
4. Sarecējušo rūgušpienu uzmanīgi karoti pa karotei iecilā karstajā putrā.
5. Atstāj uz diennakti siltā vietā ieskābt. Pirms lietošanas izmaisa.
6. Pasniedz bļodiņās, katrā ieliekot ēdamkaroti skāba krējuma. Klāt ēd lauku rupjmaizi un iztīrītu, gabaliņos sagrieztu siļķes fileju, kas pārkaisīta ar sasmalcinātiem sīpoliem.
7. Skābputra visgaršīgākā ir 2. dienā pēc tās pagatavošanas.
Uz augšu