Grillēts stēks ar zaļumu sviestu ( 8 personām)

3 1
Kolekcijas: Grila ēdienu

Sastāvdaļas

  • Liellopa fileja 2 kg
  • Raudene (oregano) 2 ēdamkarotes
  • Ķiploki (saspiesti) 4 daiviņas
  • Sojas mērce 1 tase
  • Medus 1 ēdamkarote
  • Zaļumu sviestam
  • Sviests 1 paciņa
  • Dilles, pētersīļi- pa 2 saišķiem
  • Sāls- pēc garšas

Pagatavošana

1 min.
  1. Fileju attīra no plēvēm un cīpslām, sagriež šķērsām 8 vienādos porciju gabalos, katru gabalu izklapē, vertikāli saplacinot līdz pirksta biezumam, ar rokām izveido apaļu formu.
  2. Atsevišķā traukā sajauc oregano, ķiplokus, medu, sojas mērci (sāli nevajag).
  3. Katru filejas šķēli apviļā mērcē un ievieto citā traukā, ja mērce paliek pāri, tad atlikumu pārlej visai gaļai.Trauku ar gaļu novieto vēsumā uz 1 stundu.
  4. Gaļu ievieto "Stēku turētājā" restītē,cep uz ļoti karstām oglēm bieži apgrozot. Ātri apcep no abām pusēm tik brūnu, cik vēlas. Nepārcept!
  5. Piedevās pasniedz uz oglēm folijā ceptus kartupeļus un zaļumu sviestu.
  6. To gatavo šādi: sviestu ar sāli saputo, sasmalcina (blenderī) zaļumus, pievieto tos sviestam un visu izmaisa. Uz ½ stundu ievieto saldētavā .

Komentāri

Eu 2016. gada 12. aprīlis 20:51
No filejas kaulus nevajag izgriezt?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni