Puķkāposti olīvu mīļotājiem

5 1

Sastāvdaļas

  • 12 smalki sakapātas olīvas
  • 4 ēdk. sakapātu kaperu
  • 2 ēdk. sarkanā etiķa
  • 3 ēdk. extra-virgin olīeļļas
  • 1 puķkāposts sadalīds ziedkopās
  • 4 ēdk. sakapātu pētersīļu
  • Sāls, pipari

Pagatavošana

20 min.
  1. Mazā bļodiņā sajauc olīvas, kaperus, etiķi.
  2. Lielā sakarsētā pannā ieber puķkāpostus un uzreiz pārlej ar glāzi ūdens. Uzliek vāku un tvaicē, lūdz puķkāposti gatavi, bet vēl kraukšķīgi (10 min.). Pieturot vāku nolej atlikušo ūdeni. Pannu atkal liek uz uguns un pielej 3 ēdk olīveļļas un apcep brūnus un kraukšķīgus. Pannā pievieno olīvu maisījumu, labi samaisa, noņem no uguns un pārkaisa ar pētersīļiem. Pēc garšas pieber sāli un piparus. Pasniedz siltu.
  3. Šīm ēdienam ir etiķaina/sāļa garša.
  4. *Kaperus var aizstāt ar sakapātiem marinētiem gurķīšiem. Var pievienot arī sakapātas marinētas sēnes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni