Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vista ar kartupeļiem cepeškrāsnī

2007. gada 23. februāris
Foto: Kristine
Pagatavošana
90 min
1. kartupeļus sagriež 5 mm biezās šķēlēs. sīpolu un ķiploku ripās. vistu uz panas nedaudz apcep.
2. dziļā cepeškrāsns traukā ielej nedaudz eļļas un tad klāj kartupeļus kārtās. starp kārtām liek sīpolu, ķiploku un garšvielas. timiānu, smaržīgos piparus un lauru lapas liek pašā apakša pēc pirmās kartupeļu kārtas.
3. kad trauks gandrīz pilns un palikuši kādi 2-3 kartupeļi, liek vistu, kuru arī apkaisa ar garšvielām un uzliek timiānu zariņu un sīpolus.
4. atlikušās kartupeļu šķēles saliek pa virsu. aplej/apsmērē ar eļļu, uzkaisa garšvielas.
5. uzliek vāku vai foliju un liek cepeškrāsnī uz kādiem 180-200 grādiem. cep kādas 15-20 min, kamēr augšējie kartupeļi zeltaini un apakšā garšvielas un kartupeļi nedaudz piecepušies.
6. pielej vārošu buljonu.
7. tagad cep kamēr gatavs - kadas 40 min. varbūt arī mazāk! čeko vistu!pirms beigām var noņemt vāku un apcept kārtīgāk virskārtu.
8. LABU APETĪTI!!! ;)
Uz augšu