Sākums > Receptes > Uzkodas

Pildīts cūkas stilbs

2007. gada 27. februāris
Foto: Juris Štokmanis
Pagatavošana
1 min
1. Cūkas stilbu ievieto katlā koppā ar visām pārējām sastāvdaļām (izņemto sāli). Pārlej ar lielu ūdens daudzumu, uzvāra, noputo, pieber sāli un turpina vārīt uz ļoti! mazas uguns līdz šķidrums vairs tikko pārsedz ( apmēram 4 stundas).
2. Stilbu izņem, atdzesē. Uzmanīgi ar garu nazi izņem kaulus, lai nebojātu ādu. Izņem nedaudz gaļas no stilba vidus un atdala to gaļu, kas palikusi pie kauliem, kopā ar skrimšļiem.
3. Dārzeņus (bez lauru lapām) un gaļu sīki sakapā un uzmanīgi iepilda stilba viducī.
4. Stilbu ievieto seklā veidnē, kas atbilst tā izmēriem, pārlej ar paša buljonu, uzliek nelielu slogu, atdzesē lai sagalē .
5. Pasniedzot galdā, sagriež škēlēs.
Uz augšu