Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cepts zutis garneļu-sparģeļu mērcē (6 personām)

2007. gada 26. februāris
Foto: Juris Štokmanis
Pagatavošana
1 min
1. Zutim nogriež galvu, novelk ādu visā garumā, pārgriež un iztīra vēderu, noskalo, sagriež 5 cm gabaliņos (ar visu asaku)
2. Nedaudz apsāla, apviļā miltos un uz karstas pannas apcep eļļā. Izceptos gabaliņus ieliek pīļpannā zem vāka.
3. Sīpolu sīki sasmalcina, apcep uz pannas, pieber saspiestus smaržīgos piparus, pielej baltvīnu,1 tasi ūdens un pasautē 5 minūtes.
4. Garneles un nevārītus, sagrieztus (2 cm garumā) sparģeļus un saldo krējumu pievieno pannas saturam, sautē 10 minūtes. Pievieno sāli - pēc garšas, dilles un visu izmaisa.
5. Mērci ielej pīļpanā uz tur ieliktajiem zuša gabaliņiem un vēl nedaudz pasautē, lai sabiezē.
6. Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem.
7. Šo ēdienu var izmantot jebkuros svētkos kā pamatēdienu - daudzums jāpārrrēķina uz ēdāju skaitu).
Uz augšu