Vienkāršā, veselīgā auzu kliju maize jeb slinkā cepēja sodas maize

4 1
Kolekcijas: Veselīgās

Sastāvdaļas

  • 150 ml auzu kliju
  • 500 ml kviešu miltu
  • 1 tēj.kar. sāls
  • 1 tēj.kar. cepamā pulvera
  • 1 tēj.kar. sodas
  • 350 ml kefīra vai jogurta bez piedevām

Pagatavošana

50 min.
  1. Sajaukt auzu klijas, miltus, sāli, cepamo pulveri un sodu. Maisījumam viducī izveidot bedrīti un tajā ieliet kefīru.Visu izmaisīt un izmīcīt, līdz iegūta viendabīga masa. Ja nepieciešams, pievienot vēl miltus. No gatavās mīklas izveidot apaļu kukulīti, likt to uz plāts. Cept krāsns apakšējā daļā 200 grādos 30-40 minūtes.
  2. Avots: žurnāls "Pere ja Kodu". Šī recepte nākot no Īrijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize