Lasanja

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 -2 siipoli
  • 1 ēdk. sviests
  • 300 g maltās gaļas
  • 1 bundzinja "sapļackāti" vai veseli tomaati
  • 1 -2 ēdk. tomātu pasta (asais)
  • 1 buljona kubiciņš
  • 1 tjk. bazilika vai timians
  • ½ sāls
  • Pipari
  • 4 ēdk. milti
  • 7 dl piens
  • 2 ēdk. sviesta
  • 3 dl sarīvēta sviesta
  • Lasanjas makaronu plāksnes

Pagatavošana

1 min.
  1. Instrukcijas gaļas mērcei: Sakapā sīpolu. sakarsē sviestu pannā. Cep sīpolus un gaļu ik pa brīdim apmaisot. pievieno tomātus, tomātu pastu un buljonu, un garšvielas. Tad vāri zem vāka uz mazas uguns 20 min.
  2. Izmaisi miltus ar mazu daļu piena katlinjā, tad pievieno atlikušo pienu un sviestu. Uzvāri maisot, tad, lai pavārās vēl 3-5 min. Iemaisi 2dl no siera un vari pielikt mazliet sāls.
  3. kārtošana.
  4. sāc ar balto siera mērci! Ar to nosedz formas apakšu.
  5. Pa virsu izkārto mak. plāksnes (var droši lauzt, lai visa platība līdz sīkumiņiem būtu noklāta)
  6. noklāj ar gaļas mērci! (2-3 cm)
  7. makaronu plāksnes
  8. balto mērci
  9. makaronu plāksnes
  10. gaļas mērce
  11. plāksnes
  12. beigās atkal baltā merce (vairāk nekā parasti, lai virsiņa tik viegli nesakalst)

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni