Lasanja

2007. gada 13. februāris
Foto: Dārta
Pagatavošana
1 min
1. Instrukcijas gaļas mērcei: Sakapā sīpolu. sakarsē sviestu pannā. Cep sīpolus un gaļu ik pa brīdim apmaisot. pievieno tomātus, tomātu pastu un buljonu, un garšvielas. Tad vāri zem vāka uz mazas uguns 20 min.
2. Izmaisi miltus ar mazu daļu piena katlinjā, tad pievieno atlikušo pienu un sviestu. Uzvāri maisot, tad, lai pavārās vēl 3-5 min. Iemaisi 2dl no siera un vari pielikt mazliet sāls.
3. kārtošana.
4. sāc ar balto siera mērci! Ar to nosedz formas apakšu.
5. Pa virsu izkārto mak. plāksnes (var droši lauzt, lai visa platība līdz sīkumiņiem būtu noklāta)
6. noklāj ar gaļas mērci! (2-3 cm)
7. makaronu plāksnes
8. balto mērci
9. makaronu plāksnes
10. gaļas mērce
11. plāksnes
12. beigās atkal baltā merce (vairāk nekā parasti, lai virsiņa tik viegli nesakalst)
Uz augšu