Ja sālītu siļķi pārlej ar eļļas, etiķa un sinepju marinādi, tā kļūst vēl garšīgāka!
Pagatavošana
1 min
1. Siļķēm atdala galvas, izņem iekšas, spuras un mugurkaulu ar ribām.
2. Fileju sagriež šķērsām gabaliņos aptuveni 2 cm izmērā. Sīpolu sagriež plānos gredzenos.
3. Gatavo mērci: sakuļ sinepes ar eļļu, pieliek cukuru, pa druskai pievieno etiķi. Gala rezultātā mērcei jābūt nedaudz asai un saldskābai. Gatavošanas procesā nogaršo, lai "notrāpītu" ar etiķa daudzumu.
4. 750 g stikla burkā liek kārtās: sīpoli, puse siļķu filejas, sīpoli, pārējā fileja, sīpoli.
5. Pārlejam ar mērci tā, lai viss būtu pārklāts. Ļauj 5-6 stundas ievilkties (ledusskapī).
6. Liek uz maizītes un ēd nost.
Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
7. P.S. Gatavā siļķe (kas jau notīrīta un sagriezta gabaliņos) nez kāpēc neder. Gribēju ietaupīt laiku un neķēpāties ar to tīrīšanu, bet nekā laba neiznāca, tāpēc jāizmanto veselas.