Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vienkāršs liellopa gaļas cepetis

2007. gada 29. janvāris
Foto: Depositphotos
Pagatavošana
120 min
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 120 °C, ja ir gāze, tad pusi [?]. Atrodi palielāku pannu ar metāla rokturi (plastmasas vai citi karstumneizturīgi materiāli nederēs).
2. Pannu kārtīgi uzkarsē, liek tajā veselu gaļas gabalu. Cep no visām pusēm tā, lai visas daļas ir brūnas.
3. Burkānus, sakņu seleriju, kabaci un sīpolus sagriež īkšķa lieluma gabalos un ieliek bļodā, sajaucot ar sāli, pipariem, muskatriekstu.
4. Dārzeņus izber uz pannas pie gaļas un šauj iekšā krāsnī — cep apmēram 1,5 stundas. Īsi pirms cepšanas beigām uzliek uz gaļas sviestu, lai tas kūstot iesūcas cepetī. Sviests un dārzeņi veidos gardu mērci.
5. Labu apetīti!
Uz augšu