Liellopa filejas karpačo

3 1

Sastāvdaļas

  • 2 olu dzeltenumi3 ķiploka daivas100 ml olīveļļas1 citronssālspipari
  • 100 g liellopa filejas30 g šķēlēta cietā sierasvaigi malti pipari

Pagatavošana

1 min.
  1. Pirmā darbībaPagatavo vienkāršu ajoliSaputo olas un smalki sakapātu ķiploku lielā bļodā, lēnām, visu laiku maisot, pievieno olīveļļu, pieber sāli un piparus, beigās piespied citrona sulu. To var darīt arī blenderī vai virtuves kombainā :)Uzmanies ar citrona daudzumu, lai nav par skābu :)Otrā darbība100 g liellopa filejas30 g šķēlēta cietā sierasvaigi malti pipari
  2. Liellopa filejas šķēles sagriez plāni jo plāni. Tās izklāj uz šķīvja un aprasini ar ajoli.Vēl pa virsu uzmaļ piparus un uzgriež plānas cietā siera šķēles.Šī karpačo versija ir no Venēcijas. Arrigo Cipriani restorānā, protams, to uzskata par klasisko un visu karpačo pirmsākumu, taču, ceļojot pa Itāliju, gandrīz katrā ēstuvē, kas tāda ir vismaz trīs paaudzes, ir kaut kas savs, ko itālieši ir ieviesuši un ko visa pasaule tagad adaptējot :)

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas