Svaigi garnrļu salāti

3 1

Sastāvdaļas

  • Ēd.k. citronliānu, saberztu un smalki sagrieztu
  • 2 ēd.k. laima daiviņu, sakapātu
  • 2 ēd.k. piparmētru lapu, sakapātu
  • 2 ēd.k. koriandra lapu, sakapātu
  • 2 ēd.k. šalošu (vai mazo sarkano purpursīpolu), plāni sagrieztu
  • 2 ēd.k. sīpolloku, sakapātuRotājums
  • 2 papaijas, sagrieztas šķēlēs
  • 3 gurķi, mazi, sagriezti šķēlēs
  • 9 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
  • 1 Ķīnas kabacis, sagriezts
  • 1 tējk. čilli, kaltēta
  • 60 ml zivju mērces- nam pla
  • 120 ml laima sulas
  • 1 ēd.k. sojas mērces

Pagatavošana

1 min.
  1. Svaigu garneļu salāti
  2. Sastāvs:
  3. 500 g garneļu, svaigu, jēlu- nolobītu, bet atstājot asti
  4. 2 ēd.k. citronliānu, saberztu un smalki sagrieztu
  5. 2 ēd.k. laima daiviņu, sakapātu
  6. 2 ēd.k. piparmētru lapu, sakapātu
  7. 2 ēd.k. koriandra lapu, sakapātu
  8. 2 ēd.k. šalošu (vai mazo sarkano purpursīpolu), plāni sagrieztu
  9. 2 ēd.k. sīpolloku, sakapātu
  10. 1 tējk. čilli, kaltēta
  11. 60 ml zivju mērces- nam pla
  12. 120 ml laima sulas
  13. 1 ēd.k. sojas mērces
  14. Rotājums
  15. 2 papaijas, sagrieztas šķēlēs
  16. 3 gurķi, mazi, sagriezti šķēlēs
  17. 9 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
  18. 1 Ķīnas kabacis, sagriezts
  19. Pagatavošana:
  20. Garneles liek traukā, pievieno zivju mērci, laima sulu, sojas mērci un čillu pūderi. Atstāj iemarinēties uz stundu. Sajauc pārējās sastāvdaļas.
  21. Uz servējamā šķīvja kārto kabačus, aplī pašā šķīvja vidū. Garneles kārto apkārt kabacim, ar astēm uz āru. Ar marinādes mērci pārlej garneles un kabaci un apber ar kapātu ķiploku. Kārto sagrieztu papaiju uz šķīvja malām.
  22. Rotā ar laima daiviņām un pasniedz ar rīsiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Salāti