Sākums > Receptes > Salāti

Svaigi garnrļu salāti

2007. gada 24. novembris
Foto: Kristiāna Kāle
Pagatavošana
1 min
1. Svaigu garneļu salāti
2. Sastāvs:
3. 500 g garneļu, svaigu, jēlu- nolobītu, bet atstājot asti
4. 2 ēd.k. citronliānu, saberztu un smalki sagrieztu
5. 2 ēd.k. laima daiviņu, sakapātu
6. 2 ēd.k. piparmētru lapu, sakapātu
7. 2 ēd.k. koriandra lapu, sakapātu
8. 2 ēd.k. šalošu (vai mazo sarkano purpursīpolu), plāni sagrieztu
9. 2 ēd.k. sīpolloku, sakapātu
10. 1 tējk. čilli, kaltēta
11. 60 ml zivju mērces- nam pla
12. 120 ml laima sulas
13. 1 ēd.k. sojas mērces
14. Rotājums
15. 2 papaijas, sagrieztas šķēlēs
16. 3 gurķi, mazi, sagriezti šķēlēs
17. 9 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
18. 1 Ķīnas kabacis, sagriezts
19. Pagatavošana:
20. Garneles liek traukā, pievieno zivju mērci, laima sulu, sojas mērci un čillu pūderi. Atstāj iemarinēties uz stundu. Sajauc pārējās sastāvdaļas.
21. Uz servējamā šķīvja kārto kabačus, aplī pašā šķīvja vidū. Garneles kārto apkārt kabacim, ar astēm uz āru. Ar marinādes mērci pārlej garneles un kabaci un apber ar kapātu ķiploku. Kārto sagrieztu papaiju uz šķīvja malām.
22. Rotā ar laima daiviņām un pasniedz ar rīsiem.
Uz augšu