Maltā gaļa ar citronu mērci

5 1

Sastāvdaļas

  • 400 g maltas liellopgaļas50 g cietā siera8 ēdamkarotes saldā krējuma1 šļuka Vusteršīras mērces (ir visos lielveikalos)40 g sviesta1 citrons1 tējkarote rīvmaizessāls

Pagatavošana

1 min.
  1. Sajauc malto gaļu, rīvētu sieru, 4 ēdamkarotes saldā krējuma un Vusteršīras mērci. Sadali visu masu astoņās daļās un izveido bumbas. Tad cep tās uz pannas sviestā aptuveni 10–15 min, līdz zeltaini brūnas, visu laiku maisot.Pārliec to visu uz servējamā šķīvja vai arī skaistā bļodā. :)Pannā ielej atlikušo krējumu, piespied citronu un ierīvē mazliet tā mizas, pieber rīvmaizi un pavāri, līdz viss ir mērces konsistencē.Pārlej mērci gaļai, un viss.P.S. Rīvmaize ir labāks mērces iebiezinātājs nekā milti.

Komentāri

Annette 2011. gada 24. oktobris 06:21
Viss sanaaca loti garsiigi. Tikai man pat 1/2 citrona bija loti par daudz! Loti skaaba meerce sanaaca. Bet izlaboju to - pavisam nedaudz vel saldo krejumu, un taa pavairaak skaabo kreejumu pieliku. Un veel riivmaizi.
Pēteris 2011. gada 30. marts 19:18
Ļoti ātri pagatavojams ēdiens un sanāk garšīgi. Vienīgi citronu mērcei gan vajag ne vairāk kā 1/2, savādāk noteikti sanāks nāvīgi skābi. Vēl iesaku pie gaļas pievienot čilli vai tabasko asumiņam. Es liku klāt arī ķiplokus, bet tas jau pēc ieskatiem!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni