Gardās kāpostu-gaļas kotletes

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg kotlešu masa
  • 1 kg kāpostgalviņa
  • 1 gl (200 g) manna
  • 3 olas
  • 2 vid zaļi kartupeļi, jāsarīvē uz smalkās rīves
  • 2 šķēlītes baltmaize- izmērcēta
  • Ķiploki (pēc garšas)
  • Sīpoli (pēc garšas)
  • Sāls
  • Pipari
  • Baziliks
  • Aptv. 1-1.5 litrs buljona
  • Pīle (katliņš) sautēšanai
  • 2 -3 vid. zaļi kartupeli ar mizu

Pagatavošana

1 min.
  1. Ja ēdājs nezin, ka kotletēm sastāvā ir kāposts- tad nemaz nevar to just! Kāposts un gaļa vienmer jāņem attiecībā 1:1.
  2. Tātad:
  3. Uz rupjās sakņu rīves sarīvējam kāpostu.
  4. Pievienojam gaļu, mannu, sipolus, ķiplokus, oliņas, maizi, smalki sarīvētos kartupeļus, sāli, piparus, baziliku- pēc garšas.
  5. Kartīgi izmaisam un izmīcam- kā parasti, kad taisām kotletes.
  6. Kartupeļus ar mizu jāsagriež aptv. 0.5 cm biezās šķēlēs, jāsaliek pīlei ( katliņam) dibenā- tā lai pilnībā to nosedz. Tas tamdēl, lai kotletītes nepiedeg sautējot, pie tam- kartupeļi sanāk varen gardi!
  7. Uzkarsējam pannu, lejam eļlu un cepam kotletes- viss kā parasti!
  8. Kad pirmā panna gatava- pa vienai kārtojam pīlē ( katliņā) vienu pie otras, tad nākamo kārtiņu un tā tālāk, kamēr visas kotletes ir izceptas. Man no dotā daudzuma sanāk gandrīz pilna pīle.
  9. Pārlejam buljonu, tik daudz- LAI NOSEDZ kotletes! Es vel piemetu kādu lauru lapiņu.
  10. Liekam sautēties - no uzvārīšanas brīža uz kādām 20 minūtēm.
  11. Pasniedzam karstas - ar skābu krējumu, dārzeņiem!
  12. Ja paliek pāri :) , noteikti izņemiet no šķidruma ārā!
  13. Manējiem ļoti garšo un daudzi ciemiņi ir prasījuši recepti! Nav tik sarežģīti, kā liekas- bet rezultāts ir to vērts!
  14. Lai izdodas!!!!!!

Komentāri

Evija 2013. gada 23. maijs 19:45
Man loti garso...vismaz kaut kas savadaks,ka parastajam kotletem.Paldies par recepti!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni