Turku plovs

2007. gada 18. janvāris
Foto: simors
Pagatavošana
120 min
1. Vistu sadala gabalos, apcep uz pannas kopā ar burkānu, sīpolu, ķiploku. No pannas visu pārliek katlā, pievieno ūdeni, garšvielas un vāra vistu, kamēr tā mīksta. Jāvāra tā, lai vārīšanas beigās tiktu iegūts vismaz četras glāzes vistas buljona.
2. Kamēr vista vārās, sagatavo rīsus. Tos rūpīgi nomazgā, izžāvē un apcep uz pannas pāris ēdamkarotēs eļļas, kamēr tie kļūst caurspīdīgi.
3. Kad vista gatava, to izņem no buljona, atdala no kauliem un sagriež nelielos gabaliņos. Četrās glāzēs buljonā liek vārīties divas glāzes sagatavoto rīsu (ievērot proporciju!), ko iepriekš sajauc ar divām ēdamkarotēm karija pulvera. Rīsus jāvāra biezā katlā zem vāka desmit minūtes (vārīšanas laikā vāku cilāt nevajag un rīsus maisīt nedrīkst). Pēc desmit minūtēm vārīšanu beidz, bet rīsus vēl desmit minūtes atstāj zem vāka siltumā – vislabāk katlu apsedzot ar kādu siltu dvieli.
4. Kamēr rīsi gatavojas, uz pannas eļļā apcep gabaliņos sagriezto vistu, sasmalcinātas mandeles, rozīnes, kā arī pievieno melno ķimeņu graudus – „black cumin” (nav ieteicams aizstāt ar citām garšvielām, jo tieši tās veido lielu daļu specifiskā aromāta).
5. Kad rīsi gatavi, katlā tiem pievieno pannas saturu, visu kārtīgi izmaisa, krāmē bļodās un mielojas.
Uz augšu