Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Kārtainās mīklas pīrādziņi ar austrumniecisku pildījumu

2007. gada 8. janvāris
Foto: Karīna Ozoliņa
Pagatavošana
1 min
1. Sagatavo pildījumu:novāra Basmati rīsus(bet ne līdz pilnīgai gatavībai,lai būtu birstoši),noskalo caurdurī aukstā ūdenī;
2. novāra cietas olas,sīki sagriež;
3. sagriež ne pārāk sīkos gabaliņos šampinjonus un apcep augu eļlā,atdzesē;
4. Sajauc šampinjonus,olas un rīsus.Tam visam pievieno sagrieztus lociņus,uzkaisa nedaudz sāls un maltos piparus un pēc garšas apslaka ar sojas mērci(protams ne pārāk daudz,savādāk pildījums būs slapjš),iecilā;
5. Ņem 2 paciņas veikalā nopērkamo saldēto kārtaino mīklu bez rauga(Tešla dzeltenajā paciņā).Protams labāk mīklu gatavot pašiem(recepti var atrast šajā portālā),bet mēs jau vienmēr steidzamies,nekad nav laika:))),pārceļ no saldētavas uz ledusskapi uz kādu ½ stundu,lai drusciņ atlaižas,bet nevajag atstāt pavisam siltumā,tad grūtāk veidot;
6. Ņem no paciņas 3 plāksnes(iznāk tieši 1 plāts),pārējo atliek atpakaļ ledusskapī.Tad,neko neveltnējot,uz virtuves dēlīša ar nazi pārgriež katru plāksni gareniski uz pusēm un izveidojušās sloksnes vēlreiz katru 3 daļās,no katras plāksnes sanāk 6 kvadrāti,pēc tam dēlīti izmanto kā atbalsta punktu pīrādziņu lipināšanai un, ja uzmanīgi,šo procesu var pat pārcelt uz istabu pie TV;
7. Ņem pa vienam kvadrātam,mazliet ar rokām uzmanīgi pastaipa uz visām pusēm, tādējādi mazliet palielinot kvadrātus,liek vidū pildījumu un pa diagonāli savieno divas pretējās malas.Sanāk trijstūri.Malas saknaiba līdzīgi kā pelmeņiem;
8. Pīrādziņus kārto uz plāts,apsmērē ar sakultu olu,liek iepriekš līdz 200 C sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 25-30 minūtes.Mīkla ātri cepas un pildījumā nav gaļas,tā kā pīrādziņu gatavību nosaka tikai pēc apbrūnināšanās pakāpes,vidēji brūni būs tieši laikā.
9. Kamēr pīrādziņi cepas,ņem nākošās 3 mīklas plāksnes un sagatavo nākošo plātni ar pīrādziņiem.Tā rīkojas,kamēr visa mīkla un pildījums pārvēršas pīrādziņos.
10. Diezgan vienkārši gatavojami,jo nav jāņemas ar mīklas gatavošanu un nav nekas filigrāni jārullē,sēžot pie TV var lipināt arī vīrieši un bērni:)))
11. Sanāk ļoti ņammīgi un garšo arī tiem,kas nav austrumu ēdienu fani:)))
12. Veiksmi!!!
Uz augšu