Liellopu gaļa steika stilā

4 1

Sastāvdaļas

  • 2 kg.liellopu gaļa
  • Olīveļļa
  • Čillī pipari
  • 5 piparu maisījums
  • Liellopu piedeva grilam
  • Kopējā gaļas ēdienu piedeva
  • Sojas mērce(gaišā un tumšā)
  • Medus

Pagatavošana

120 min.
  1. Liellopu gaļu sagriež apm.3cm.biezās šķēlēs, katru gabalu apziež ar olīveļlu.Visas garšvielas sajauc kopā un ar tām bagātīgi apsmērē gaļu.Apslaka gaļas gabalus no abām pusēm ar sojas mērci, gan gaišo gan tumšo.Katru gabalu no vienas puses apsmērē ar tējkaroti medus.Sāls šajā receptē nav dota un tā nav vajadzīga.Šādi sagatavotu gaļu,saliek traukā uz nakti iemarinēties.Var cept ietinot katru gabaliņu folijā,bet labāk sautējamā pīlē pārlejot to ar marinādi kas radusies gaļu marinējot un nedaudz ūdens.Liek cepeškrāsnī 200grādu t. un cep 2st.

Komentāri

Sandra 2012. gada 24. marts 21:20
Vienkārši FANTASTISKI!Gatavošana gan aizņem padaudz laika,bet ir to vērts.Vienīgi tiem,kuriem neciena stipri pikantus ēdienus,iesaku čili piparus aizstāt ar papriku
Lizbete 2012. gada 19. janvāris 23:25
Kad es gatavoju, drusku parveidoju visu, bet receptes doma ir super laba un sanak super garsigi !
Te ir kaa es daru -

500 g liellopa filejas
10 cilli pipari
medus
sojas merce
olivella
galas garsvielu maisijums
drusku sals

Blodina sajaucu ellu, garsvielas,soju,siiki sagrieztos cilli piparus.
Galas gabalus apsmereju ar medu, tad maisijumu, lieku plastmasas kastite vienu uz otra. Galai jabut labi apsmeretai ar visu.
Lieku ledusskapi uz nakti. Ja nav laika, tad var arii uz 2 h, taapat loti labs sanak.
Cepu stundu ar pusi cepeskrasni 180" - ja patik labi izcepta gala. Ja grib jeelaaku, tad pietiek ar stundu.

So galu man loti patiik eest ar krasni ceptiem darzeniem - kartupeliem, burkaniem.

Ceru, ka patiks !
Melita 2009. gada 10. oktobris 13:12
Nee steiks tas nav tas ir steika stils

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni