Sākums > Receptes > Deserti

Īsts šokolādes saldējums

2006. gada 30. decembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
30 min
1. Apmēram 1 stunda (gatavošanas laiks 5-10 minūtes), dzesēšanas laiks 25-30 minūtes, pēc izvēles var 2 stundas nobriest.Daudzums 10 porcijas, katrā porcijā ½ tasīte saldējuma.
2. Karsē pilnpienu līdz tas gandrīz burbuļo. Blenderī smalcina cukuru un šokolādi tik ilgi kamēr šokolāde ir sasmalcināta. Pievieno karstu pienu un blenderē tik ilgi kamēr masa kļūst viendabīga. Pārlej blendera saturu bļodā un ļauj šokolādes masai pavisam atdzist. Tajā iemaisa saldo krējumu un vaniļas ekstraktu pēc garšas. Dzesē 30 minūtes vai ilgāk.
3. Ieslēdz saldējuma mašinu, visu masu ielej saldējamā tvernē caur produktu dozēšanas atvērumu un sāk maisīt līdz masa sabiezē, to dara apmēram 20-30minūtes.
4. • Šokolādes mandeles: pievieno ½ tējkaroti mandeļu ekstraktu kopā ar vaniļas ekstraktu. Pievieno ½ līdz ¾ tases grauzdētas mandeles vai sakapātas šokolādes mandeles 5-10 minūtes pirms saldēšanas beigām.
Uz augšu