Burkänu küka ar riekstiem un mandelēm

5 1

Sastāvdaļas

  • 300 g notīrītu burkānu
  • 50 g miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 90 g maltu mandeļu
  • 10 g sagrieztu mandeļu
  • 100 g lazdu riekstu
  • 50 g saberztu sausiņu
  • 4 olas
  • 150 g fruktozes
  • 10 ml ķiršu sulas
  • Šķipsniņa sāls
  • Šķipsniņa malta kanēļa
  • Šķipsniņa maltu krustnagliņu
  • ½ tējk. margarīna

Pagatavošana

90 min.
  1. Nomazgā notīra un malki sasmalcina burkānus. Sajauc miltus ar cepamo pulveri, sausiņiem, maltām mandelēm un maltiem riekstiem, saberztiem sausiņiem.
  2. Sakuļ oals dzeltenumus ar 100 g fruktozes, ķiršu sulu un ar garšvielām. Masā uzmanīgi iejauc miltu maisījumu un burkānus.
  3. Sakuļ olas baltumus ar atlikušo fruktozi un uzmanīgi iecilā mīklā.
  4. Ieziež cepamo formu ar margarīnu. Mīklu liek formā. Formu novieto cepeškrāsns vidējā stāvā, cep 45 min. Gatavu grezno ar sagrieztām mandelēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize