Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vista kokosriekstu mērcē

2006. gada 19. decembris
Foto: Natālija Koņuševska
Pagatavošana
60 min
1. Nomizo un sasmalcina sīpolus,tad nomizo un sasmalcina ķiploku.Bļodiņā samaisa ingveru,čilli pulveri,sāli un piparus. Lielā pannā uzkarsē eļļu,tajā ievieto vistas krūtiņu un 5 min viegli apcep no abām pusēm.Vistas krūtiņu uzliek uz papīra dvieļa un ar otru papīra dvieli nosusina lieko eļļu.Pārgriež uz pusēm citronu un izspiež tam sulu.Vistu pārkaisa ar garšvielu maisījumu un uzlej nedaudz citrona sulas. Smalki sarīvē kokosriekstu.Ieber skaidiņas bļodā ar karstu ūdeni un puto,līdz maisījums izskatās līdzīgs pienam. Pannā vēlreiz uzkarsē eļļu un uz lēnas uguns cep sīpolus un ķiploku,līdz tie kļuvuši mīksti. Vistu liek atpakaļ pannā un pārlej ar kokosriekstu maisījumu.Visu samaisa. Vistu karsē apmēram 20 min, līdz tā ir viscaur izcepusies.
2. Vistu pasniedz ar rīsiem.
Uz augšu