Līņa galerts

3 1

Sastāvdaļas

  • 1.5 Līnis apmēram 1kg - 1,5kg
  • 1 vidēja lieluma sīpols
  • 1 citrons
  • Etiķis
  • 3 lauru lapas
  • 5 smaržīgie pipari
  • 1 tējkarote zivju garšvielas
  • 1 tējkarote sāls

Pagatavošana

90 min.
  1. Līni iztīra, izgriež žaunas, sadala pēc iespējas lielākos gabalos, liek katlā (kopā ar galvu un spurām), pievieno sīpolu, sāli un pārlej ar ūdeni. Uzvāra un pievieno garšvielas, vāra kamēr sīpols mīksts. Līni izceļ, atdala gaļu no asakām un to ievieto bļodinās. Buljonu novāra līdz paliek tikai tik daudz, lai tikko nosegtu gaļas gabaliņus bļodiņās un ar to pārlej gaļu, atdzesē un liek ledusskapī (galerē bez želantīna). Citronam izspiež sulu un sajauc to ar etiķi attiecībā 1:1. Pasniedz ar iegūto mērci.

Komentāri

Stanislavs 2012. gada 29. maijs 21:40
sanāca super ņamīgi, paldies!citrons un etiķis kombinācijā gan nesanāk nekāda mērce

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas