Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cepetis zviedru gaumē

2006. gada 15. decembris
Foto: Dace Kronberga
Pagatavošana
1 min
1. Vispirms izvāri makaronus. Vārot makaronus pievieno puravu, sagrieztu un makaronu garšvielu. Sacep malto gaļu ar sīpoliem un sēnēm. Ja garšo stipri ēdieni var pielikt klāt Chilli mērci. Kad viss savārīts un sacepts, tad pirmais ko dara ir ievieto makaronus cepešpannā. Pirms tam ierīvējiet pannu ar sviestu. Tad ieber sacepto malto gaļu un visu samaisa.Var pievienot sarīvētu ķiploku, ja vēlas. Tad sakuļiet vienu olu ar saldo krējumu, daudz ne, pietiks ar vienu pusīti no lielās pakas. Varat piebērt garšvielas ja vēlaties. Tad pārlejiet to visu pāri makaroniem un pa virsu visam uzliekat sarīvētu sieru. Liekat cepeškrāsnī uz kādām 30-40 min. 180 grādos. Kad siers tāds brūngans paliek, tad cepetis ir gatavs! Klāt varat pieēst marinētas bietes! Lai JUMS labi garšo!
Uz augšu