Ābolu torte ar sidru

2006. gada 11. decembris
Foto: zane vlasevica
Pagatavošana
120 min
1. Izsijājiet miltus,sarīvējiet sasaldētu sviestu vai margarīnu,saputojiet olu.Uz dēlīša beriet miltus,rīvētas taukvielas,cukuru,lejiet saputotu olu.Ar lielu nazisakapājiet,līdz veidosies smalkas drupatas,tad ar rokām samīciet cietu mīklu.To ietiniet pārtikas plēvē un atstājiet vēsumā uz vienu stundu.
2. Pagatavojiet pildījumu;Ābolus nomazgājiet, sadaliet ceturtdaļās un izdobiet sēklotni.Ceturtdaļas sagrieziet nelielos četrstūra gabaliņos,tos apslakiet ar citrona sulu.Sidru vai ābolu sulu sajauciet ar 200g cukura un pudiņu,kuru pagatavojiet,kā norādīts instrukcijā uz paciņas.
3. Izjaucamo veidni (vislabāk šīm proporcijām derētu 26 cm diametrā) ieziediet ar taukvielām.No mīklas izveltnējiet pāris plāksnes,kas ir nedaudz lielākas nekā cepamās veidnes dibens,ieklājiet tās veidnē vienu uz otras, pārziediet ar taukvielām un uzlokiet 4-5 cm uz malām.Ābolu gabaliņus sajauciet kopā ar pudiņu un sidra biezeni, tad lieciet uz mīklas.
4. Ievietojiet175 grādosC karstā cepeškrāsnī un cepiet 50-60 minūtes uz apakšējā plauktiņa.
5. Olu baltumus saputojiet ar vaniļas cukuru,lieciet uz pīrāga,pažāvējiet pusstundu tik tikko siltā cepeškrāsnī,tad apbārstiet ar kakao pulveri.
Uz augšu