Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cepts lasis vēžu kakliņu-krējuma mērcē

2006. gada 11. decembris
Foto: Inga
Pagatavošana
15 min
1. Liek vārīties rīsu paciņu un tvaicē nelielā ūdens daudzumā saldētos dārzeņus, kamēr mīksti. Gan rīsiem, gan dārzeņiem pievieno garšai garšvielu kubiciņu.
2. Uz sakarsētas pannas, nelielā eļļas daudzumā un uz vidējas uguns, liek cepties laša filejas gabalus ar visu ādiņu. Pārkaisa ar sāli un citronpipariem, un liek virsū vāku. Pēc apmēram 2-3 minūtēm lasi apgriež uz otru pusi un turpina cept apmēram tikpat ilgu laiku. Svarīgi - nepārcept!
3. Mērce: Uz pannas izliek bundžiņas ar vēžu kakliņiem saturu (bez šķidruma), sīki sasmalcinātus zaļumus, daiviņās sagrieztus ķiplokus. Tad pievieno krējumu un uzmanīgi samaisa mērci. Pēc garšas pievieno piparus. Karsēt apmēram 2 minūtes.
4. Pasniedz ar rīsiem, tvaicētiem dārzeņiem, lasi, kuram pārlieta krējuma-vēžu kakliņu mērce.
Uz augšu