Sākums > Receptes > Uzkodas

Gari (marinēts ingvērs)

2006. gada 11. decembris
Foto: Aldis K.
Pagatavošana
20 min
1. Ingvēra saknes labi noberž ar mitru, rupju audumu. Apkaisa ar sāli un ļauj vienu dienu nostāvēt.
2. Bļodā samaisa marinādes sastāvdaļas. Cukuram pilnīgi jāizšķīst. Ingvēru ar papīra dvielīti nosusina, liek piemērotā traukā, pārlej ar marinādi. Marinādei ir jānosedz saknes, varbūt vajadzēs slogu. Ļauj marinēties 7 dienas. Ingvērs marinādē kļūs viegli rozā.
3. Slēgtā traukā ledusskapī var uzglabāt pāris menešus.
4. Pirms servēšanas sagriež ļoti plānās šķēlītēs pa šķiedrai. Servē katram atsevišķi mazā trauciņā. Suši maltītei vajadzēs apm. 2 ēk. ingvēra katrai personai. Gari var ēst ar pirkstiem.
Uz augšu