Gari (marinēts ingvērs)

4 1

Sastāvdaļas

  • 225 g svaigas ingvēra saknes
  • 2 tk sāls
  • Marinādei
  • 1 cup (236 ml) rīsu etiķis
  • 7 ēk ūdens
  • 2 ½ ēk cukurs

Pagatavošana

20 min.
  1. Ingvēra saknes labi noberž ar mitru, rupju audumu. Apkaisa ar sāli un ļauj vienu dienu nostāvēt.
  2. Bļodā samaisa marinādes sastāvdaļas. Cukuram pilnīgi jāizšķīst. Ingvēru ar papīra dvielīti nosusina, liek piemērotā traukā, pārlej ar marinādi. Marinādei ir jānosedz saknes, varbūt vajadzēs slogu. Ļauj marinēties 7 dienas. Ingvērs marinādē kļūs viegli rozā.
  3. Slēgtā traukā ledusskapī var uzglabāt pāris menešus.
  4. Pirms servēšanas sagriež ļoti plānās šķēlītēs pa šķiedrai. Servē katram atsevišķi mazā trauciņā. Suši maltītei vajadzēs apm. 2 ēk. ingvēra katrai personai. Gari var ēst ar pirkstiem.

Komentāri

Gaisma 2015. gada 8. novembris 16:06
Meklēju orģinālo austrumu recepti.Ari gari. . .paldies :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas