Sākums > Receptes > Zupas

Sātīgā kukurūzas zupa

2006. gada 9. decembris
Foto: Solveiga
Pagatavošana
30 min
1. Sasmalcina sīpolus un apcep tos sviestā, līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno un nedaudz apcep iepriekš nosusinātu kukurūzu. Pārliek saceptos sīpolus un kukurūzu katlā. Krūtiņu sagriež plānās šķēlēs, nedaudz apcep, sasmalcina un arī ieber katlā. Pielej pienu (tik daudz, cik daudz zupas gribas) un pieber kartupeļu pārslas (apmēram pusglāzi, bet ja gribas biezāku, tad vairāk) un brīdi pa brīdim pamaisot vāra, līdz zupa sāk biezēt. Ja vajag, beigās pieber sāli un piparus.
2. Varbūt sastāvdaļu salikums nav mums ierasts, bez zupa līdz šim visiem, kas to ēduši, ir likusies garšīga.
Uz augšu