Siera fondjū. 2

5 1

Sastāvdaļas

  • 250 g sasmalcināta šveices siera
  • 250 g sasmalcināta Gruyere siera
  • 2 ēdamkarotes kukurūzas vai kartupeļu cietes
  • 1 nomizota ķiploka daiviņa
  • 1 glāze sausa baltvīna
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 1 ēdamkarotes ķiršu brendija (kirsch)
  • ½ tējkarote sauso sinepju
  • Ķipsna muskatrieksta

Pagatavošana

1 min.
  1. Bļodiņā samaisi sierus un cieti. Noliec malā.
  2. Fondī katlu ierīvē ar ķiploku.
  3. Uzliec katliņu uz plīts uz vidējas uguns, pievieno vīnu un citrona sulu, lēnām uzvāri, līdz maigi burbuļo. Pakāpeniski piemaisi sieru, jo tad masa būs gluda (citiem vārdiem sakot, nemet visu iekšā uzreiz). Pievieno brendiju, sinepes un muskatriekstu.
  4. Mērcēt var visu ko, bet tradicionāla ir franču baltmaize.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni