Zeltainās zivju kūciņas

3 1

Sastāvdaļas

  • 4 personām
  • 500 g kartupeļu,sagrieztu gabalos
  • Sāls un melnie pipari
  • 500 g mencas ,pīkšas vai laša filejas (vai baltās zivs gaļas un laša maisījuma)
  • 300 ml piena
  • 1 lauru lapa
  • 9 melno piparu graudi
  • 60 sviesta
  • 4 ēdamk. sakapātu pētersīļu
  • 1 citronu miziņa,smalki sarīvēta
  • Dažas lāses Tabasko mērces (ja vēlas)
  • 1 ola ,sakulta
  • 175 g svaigas sadrupinātas maizes
  • Saulespuķu eļļa cepšanai
  • Tatāru mērce

Pagatavošana

1 min.
  1. Kartupeļus vāra verdošā sālsūdenī 15 - 20 min
  2. Tikmēr zivi liek katlā ar pienu,lauru lapu un pipariem.Lēni uzvāra un turpina vārīt 10 min ,līdz zivs kļūst necaurspīdīga.
  3. Zivi notecina ,šķidrumu atliek.Zivi atdzesē,tad sadala gabalos;ādu un asakas izmet.
  4. Kartupeļus notecina ,liek bļodā un samīca kopā ar sviestu un zivju vārāmo šķidrumu.Pievieno zivju gaļu,pētersīļus,citrona miziņu,Tabasko mērci(ja vēlas),sāli piparus pēc garšas un visu kārtīgi sajauc
  5. No iegūtās masas veido 8 plakanas kūciņas 7 cm diametrā.Panē sakultā olā un maizes drupatās.
  6. Cepamajā pannā uzkarsē nedaudz eļļas .Zivju kūciņas cep no abām pusēm,līdz tās kļūst zeltainas.Pasniedz karstas ar Tatāru mērci.
  7. TATĀRU MĒRCE
  8. Blenderī(trauciņā) liek 1 olu,pusotru tējk. cukura,pustējkaroti sinepju pulvera,sāli un piparus un kuļ,līdz iegūst viendabīgu masu.Vienmērīgā strūklakā pielej 300 ml saulespuķu eļļas un kuļ,līdz iegūst ļoti biezu masu un visa eļļa ir pilnībā uzsūkusies.Pielej sulu,ko izspiež no viena citrona,un sakuļ.Maisījumu pārliek bļodiņā un iejauc pa 1 ēdamk. sagrieztu pipargurķīšu,kaperu un pētersīļu un 2 ēdamk. sakapāta svaiga estragona.Mērci pārsedz un liek nostāvēties vimaz vienu stundu,lai garšvielas iesūcas.

Komentāri

normuds 2010. gada 10. decembris 10:02
loti garsiga repcete

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni