Rīsi ar zirņiem

3 1

Sastāvdaļas

  • 4 - 6 personām
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 8 loku stiebri,sagriezti gredzentiņos
  • 3 žāvēta speķa šķēlītes,āda noņemta
  • Sagrieztas kubiņos
  • 2 ķiploku daiviņas,sasmalcinātas
  • 250 g gargraudu rīsu
  • 200 g konservētu tomātu
  • 3 ēdamk. sakapātu pētersīļu
  • 2 lauru lapas
  • 1 neliels zaļais čilī pipars,sadalīts uz pusēm,iztīrīts no sēklām,sagriezts plānās šķēlītēs
  • 1 /2 tējk. kurkumas
  • 1 /2 tējk. ķimeņu sēklu
  • 1 /2 tējk. kaltēta timiāna
  • 400 g konservētu sarkano pupiņu vai melnacs pupu,notecinātu un noskalotu
  • 375 g vistas buljona
  • Piedevās 1 laims,sagriezts daiviņās

Pagatavošana

1 min.
  1. Katlā uzkarsē eļļu.Lokus un speķa kubiņus liek katlā un cep apmēram 5 min,līdz speķis kļūst kraukšķīgs.Pieber ķiplokus un cep vēl 2 min.
  2. Rīsus ieber katlā un maisa, līdz rīsu graudi pārklājas ar eļļu.Pievieno tomātus savā sulā,2 ēdamk. pētersīļu,lauru lapas,čilī piparus,kurkumu,ķimenes un timiānu un karsē 2 min
  3. Pievieno pupas un buljonu un visu uzvāra .Katlam uzliek vāku un vāra uz lēnas uguns apmēram 15 min,līdz rīsi ir mīksti un viss šķidrums ir uzsūcies.
  4. Rīsu un pupiņu maisījumu apkaisa ar atlikušajiem pētersīļiem un tūlīt pasniedz galdā.Piedevās pasniedz laima daiviņas .
  5. Padoms.
  6. Lai gan šī ēdiena sastāvā nav zirņu,tomēr nosaukums nav nepareizs.Karību reģionā to tradicionāli gatavo no mazām apaļām pupiņām,no kā cēlies ēdiena nosaukums.

Komentāri

Anda Vērpēja 2016. gada 21. jūnijs 21:06
Gatavoju bez tomātiem, bet garšīgi vienalga sanāca dikti. Paldies!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni