Rīsi ar zirņiem

2006. gada 7. decembris
Foto: Marina Pitiļeviča
Pagatavošana
1 min
1. Katlā uzkarsē eļļu.Lokus un speķa kubiņus liek katlā un cep apmēram 5 min,līdz speķis kļūst kraukšķīgs.Pieber ķiplokus un cep vēl 2 min.
2. Rīsus ieber katlā un maisa, līdz rīsu graudi pārklājas ar eļļu.Pievieno tomātus savā sulā,2 ēdamk. pētersīļu,lauru lapas,čilī piparus,kurkumu,ķimenes un timiānu un karsē 2 min
3. Pievieno pupas un buljonu un visu uzvāra .Katlam uzliek vāku un vāra uz lēnas uguns apmēram 15 min,līdz rīsi ir mīksti un viss šķidrums ir uzsūcies.
4. Rīsu un pupiņu maisījumu apkaisa ar atlikušajiem pētersīļiem un tūlīt pasniedz galdā.Piedevās pasniedz laima daiviņas .
5. Padoms.
6. Lai gan šī ēdiena sastāvā nav zirņu,tomēr nosaukums nav nepareizs.Karību reģionā to tradicionāli gatavo no mazām apaļām pupiņām,no kā cēlies ēdiena nosaukums.
Uz augšu