Medus kūka ar zefīriem

2006. gada 29. novembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
150 min
1. Mīklu taisa pa 4 daļām, katru daļu cep atsevišķi.
2. Sakuļ 2 olas, pievieno 1 glāzi cukura un 1 ēdamkaroti mīksta sviesta. Pakāpeniski jaucot, iesijā 2 glāzes miltu un pielej 2 glāzes piena. Pievieno 3 ēdamkarotes medus. pieber 1 tējkaroti sodas un pieber nedaudz vanilīna.
3. Cep sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 25 minūtes.
4. Tikmēr gatavo pildījumu no skābā krējuma un izšķīdināta želatīna, pievienojot 1 glāzi cukuru un nedaudz vanilīnu.
5. Izceptas daļas liek pa kārtām, kur starp apakšējo un nākošo liek ievārījuma pildījumu, starp nākošajām abām - krējuma pildījumu, nākošo atkal ievārījumu un virsu pārklāj ar balto pildījumu. Dekorē ar, piemēram, sagrieztiem zefīriem un žāvētām uz pusēm pārgrieztām aprikozēm vai ar ābola šķēlītēm, vai arī ar citiem augļiem.
Uz augšu