Sākums > Receptes > Uzkodas

Šķiņķa veltnīši ar dārzeņiem

2006. gada 24. novembris
Foto: zane vlasevica
Pagatavošana
30 min
1. Papriku pārgriež iztīra un sagriež stienīšos,puravu nomazgā atdala lapas un sagriež vienādā garumā ar papriku arī loksnītēs.Sagrieztos dārzeņus sakārto dziļā traukā.
2. Katliņā ielej eļļu,pievieno piparus,sāli,raudeni,timiānu,citronu sulu pēc garšas un maisot visu uzkarsē.Pārlej sagrieztajiem dārzeņiem un atstāj atdzist un ievilkties.
3. Šķiņķi sagriež pēc iespējas garās un plānās šķēlēs.Katrā šķiņķa šķēlītē ietin iemarinētos dārzeņos un saliek vienā kārtā karstumizturīgā veidnē.Pārlej 100g verdoša ūdens un uzrasina atlikušo marinādi.
4. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem,veidnej uzliek vāku vai foliju un cep aptuveni 20 min.Tad katram veltnītim uzliek siera šķēlīti un turpina cept,līdz siers sāk kust un kļūst zeltains.
5. VAr ēst kā auksto uzkodi vai arī karsto piedevu.
Uz augšu