Kartupeļu desas

3 1

Sastāvdaļas

  • 10 -12 lieli kartupeļi
  • 2 -3 sīpoli
  • 200 g žāvēta speķa
  • Sāls
  • Malti melnie pipari
  • Cūku zarnas
  • Krējums
  • Eļļa

Pagatavošana

1 min.
  1. Kartupeļus sarīvē uz smalkas rīves. Speķi sagriež kubiņos un apcep kopā ar sakapātiem sīpoliem, sajauc ar kartupeļiem, pieliek sāli un piparus pēc garšas un pilda zarnās. Galus aizsien. Desiņas apcep uz pannas, tad liek sakarsētā cepeškrāsnī apmēram uz pusstundu.
  2. Pasniedz pārlietas ar skābu krējumu.

Komentāri

Clash 2013. gada 28. novembris 12:37
īstas kartupeļu desas taisa nevis ar žāvēdu spēki, bet ar škvarkām, kas paliek pārli no cūku zarnu tauku kausēšanas. Kartupeļus nerīvē, bet griež kuminos kā rosola. Vēlams pildīt resnajās cūku zarnās. Neko labāku dzīvē neesmu ēdis.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni