Ķirbju pīrāgs 2

2006. gada 19. novembris
Foto: Maija Zvirbule
Pagatavošana
1 min
1. Mīkla. Samaisa miltus ar sāli un iestrādā taukvielas. Sākumā pievieno 2 ēdamkarotes auksta ūdens un samīca mīklu. Ūdeni pievieno tik, lai mīkla tik tikko turētos kopā. Atstāj malā uz brītiņu.
2. Pildījums. Ķirbi nomizo, apvāra un izrīvē caur sietu, lai izveidotos putriņa. Pievieno kļavu sīrupu, brūno cukuru, olas, 1 ēd.k. miltu un garšvielas. Visu saputo un pamazām pievieno pienu.
3. Mīklu izrulē nedaudz lielāku kā paredzētā forma un ieklāj tajā atsevišķi vairs nestaipot. Izveido pāris centimetrus augstas maliņas un ielej ķirbju pildījumu. Pīrāgu cepj 180 C vismaz 45 minūtes. Pīrāgs jācepj kamēr pildījums sabiezē un virsma palikusi nedaudz brūngana.
Uz augšu